Postup přípravy receptu Jehněčí hrudí s bylinkami a zeleninou:
Oloupáme česnek a rozkrájíme jej na nudličky. Jehněčí hrudí očistíme od tuku, jen na vrchní straně ponecháme tenkou vrstvu, aby se maso během pečení příliš nevysušilo. Hrudí na několika místech hluboko nařízneme, osolíme a prošpikujeme kousky česneku. Maso štětcem nebo dlaní potřeme olivovým olejem, posypeme římským kmínem a provensálskými bylinami a popřípadě potřeme harissou.
Na dno pekáče nalijeme sklenici vody, pak tam vložíme maso a kolem něj umístíme půlky rajčat pokropené olivovým olejem a okořeněné trochou soli a provensálskými bylinkami. Troubu předehřejeme minimálně 10 minut na vysokou teplotu a rošt umístíme do horní poloviny. Je-li trouba vybavena grilem, použijeme jej. Pekáč vložíme do trouby a pečeme do měkka, tj. asi 40 minut. Během pečení často potíráme výpekem nebo olejem, aby se povrch příliš nevysušil.