Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí kari

fotka Jehněčí kari
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 95 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jehněčí kari:

500 g jehněčího  | 4 lžíce sezamového oleje  | 2 cibule  | 3 cm zázvoru  | 1 chilli  | 4 stroužky česneku  | 1/2 lžičky kurkumy  | 1 lžíce mletého koriandru  | 1 lžička kayenského pepře  | 2 rajčata  | 4 brambory  | 100 g rozinek  | 2 lžíce mandlí  | 2 lžíce máty

Postup přípravy receptu Jehněčí kari:

Maso odblaníme a nakrájíme na kostky jako na guláš. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a osmahneme ho ze všech stran. Přidáme cibuli a společně opékáme 10 minut, dokud maso a cibule nejsou zlatavě hnědé. Přidáme nastrouhaný zázvor, na jemné nudličky nakrájenou chilli papričku, česnek, zbývající koření a na mírném ohni opékáme, dokud se tuk neoddělí od masa, trvá to asi 1-2 minuty. Zalijeme vodou, asi 5 cm nad maso, uvedeme do varu a dusíme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso skoro měkké. Přidáme rajčata, brambory, předem namočené rozinky a dále dusíme. Nakonec vmícháme drcenou mátu, podle chuti osolíme a necháme přejít mírným varem. Necháme asi 10 minut odpočinout a podáváme posypané nasucho opraženými mandlemi.


Fotky receptu Jehněčí kari:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí kari
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !