Postup přípravy receptu Jehněčí kari:
Maso odblaníme a nakrájíme na kostky jako na guláš. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a osmahneme ho ze všech stran. Přidáme cibuli a společně opékáme 10 minut, dokud maso a cibule nejsou zlatavě hnědé. Přidáme nastrouhaný zázvor, na jemné nudličky nakrájenou chilli papričku, česnek, zbývající koření a na mírném ohni opékáme, dokud se tuk neoddělí od masa, trvá to asi 1-2 minuty. Zalijeme vodou, asi 5 cm nad maso, uvedeme do varu a dusíme na mírném ohni asi hodinu, dokud není maso skoro měkké. Přidáme rajčata, brambory, předem namočené rozinky a dále dusíme. Nakonec vmícháme drcenou mátu, podle chuti osolíme a necháme přejít mírným varem. Necháme asi 10 minut odpočinout a podáváme posypané nasucho opraženými mandlemi.