Postup přípravy receptu Jehněčí kari se špenátem:
Jehněčí maso nakrájíme na kostičky, ochutíme nastrouhaným zázvorem, česnekem a osolíme, 20 minut necháme odležet. Potom přilijeme trochu vody, aby bylo maso jen ponořené, a zvolna dusíme asi 30 minut.
Zmražený špenát vložíme do rendlíku, zakryjeme a při velmi nízké teplotě částečně rozmrazíme. Pak ho rozdělíme na menší kusy a dusíme do rozmražení. Čerstvý špenát po udušení dohlídka rozmixujeme. Maso slijeme, šťávu odložíme. Maso prudce opečeme na thé nebo másle, přidáme koření a jogurt a zvolna dusíme, dokud se jogurt nevstřebá a pánev není téměř suchá. Přidáme špenát, mandlovou moučku, muškátový oříšek a šťávu z masa. Nádobu zakryjeme a zvolna dusíme 7-8 minut. Přimícháme smetanu a prohřejeme.
Poznámka: Nastrouhaný muškátový oříšek rychle ztrácí typickou chuť. Strouháme ho až před použitím.