Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kastrůlek s kapustou:
700 g jehněčího, zbaveného přebytku tuku a blan
| sůl
| 1 stroužek utřeného česneku
| 3 lžíce polohrubé mouky
| 2 lžíce výpeku ze slaniny
| 125 ml vody
| 4 malá hlávka kapusty na hrubé plátky nakrájená
| 125 ml vody
| 1 lžička drceného kmínu
| 3 lžíce vody
| 1 lžička cukru
| 1 lžička octa
Postup přípravy receptu Jehněčí kastrůlek s kapustou:
Naklepat maso, potřít ho česnekem a posypat solí a trochou mouky. Po všech stranách ho osmažit na 1 lžíci slaninového výpeku. Přendat do kastrolu, zalít vodou a přikryté dusit asi 1 hodinu. Nakrájet maso na plátky, vrátit ho do kastrolu, mezi plátky přidat kapustu, posypat kmínem a vše zalít vodou. Přikrýt a dusit dalších 20 minut. Zbytek mouky osmažit na 1 lžíci výpeku a smíchat se 3 lžícemi vody. Ochutit solí, cukrem a octem. Přidat k masu, přivést k varu a dobře promíchat. Podávat s vařenými brambory.
Fotky receptu Jehněčí kastrůlek s kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!