Postup přípravy receptu Jehněčí kebaby s mátou:
V míse smícháme jogurt, česnek, šafrán, mátu, med, olej, MAGGI Harmonii chuti s bylinkami a pepř.
Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na 2,5 cm kostky.
Kostky vložíme do marinády a dobře promícháme, aby byly stejnoměrně pokryté. Mísu přikryjeme a alespoň 4 hodiny (nejlépe však přes noc), maso marinujeme.
Lilek nakrájíme na kostky o straně asi 2,5 cm a oblanšírujeme je 1-2 minuty ve vroucí osolené vodě. Kostky lilku necháme okapat a osušíme na kuchyňském papíru.
Vyjmeme kostky masa z marinády. Napichujeme je spolu s kousky lilku a cibule na grilovací jehly.
Grilujeme 10 - 12 minut za občasného obracení a polévání marinádou, dokud maso nezměkne.
Podáváme na jehlách, ozdobené lístky máty.