Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kolínka na bylinkách:
6 - 8 jehněčích kolínek
| směs bylinek bouquet garni
| bobkový list
| několik kuliček nového koření
| 500 g gazdovské slaniny
| 3 červené cibule na osminky pokrájené a rozebrané na jednotlivé vrstvy
| 5 stroužků česneku
| 500 ml hovězího vývaru
| 500 ml suchého bílého vína
| sůl
Postup přípravy receptu Jehněčí kolínka na bylinkách:
Na pekáč narovnáme 6-8 kolínek, která osolíme a vydatně potřeme najemno nasekanou směsí bylinek. Sem tam proložíme bobkovým listem a novým kořením. Na pánvi orestujeme půl kila na kostky nakrájené slaniny s rozebranou červenou cibulí a plátky z pěti stroužků česneku. Tím jehněčí přelijeme, přidáme půl litru vývaru a půl litru bílého vína. Přikrytý pekáč vložíme na 2 hodiny do trouby předehřáté na 200 °C. Po hodině a půl pekáč odkryjeme a zbylou půlhodinku čekáme na výsledek. Po vyjmutí upečených kousků jehněčího musíme výpek vydusit, až trochu zhoustne.
Fotky receptu Jehněčí kolínka na bylinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!