Postup přípravy receptu Jehněčí kolínka se zeleninou a vínem:
Kolínka osolíme a opepříme je a necháme chvilku odležet. Cibuli, kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme nahrubo. Pórek rozpůlíme a pouze jeho bílou část nakrájíme na plátky. Česnek posekáme najemno.
Troubu rozehřejeme na 200 °C. V hrnci rozpustíme máslo a polovinu mrkve, celeru a kedlubny na něm restujeme dozlatova. Pak přidáme pórek, pepř, polovinu bylinek a česneku, protlak a mouku. Vše ještě opékáme asi 5 minut.
Na pekáči rozehřejeme olej a zprudka na něm ze všech stran opečeme kolínka. Ta vyjmeme a přidáme cibuli, zbylou mrkev a celer. Vše lehce orestujeme a přidáme připravenou zeleninu. Do zeleniny přiléváme po třetinách víno, přičemž víno vždy musí přejít varem. Pak do zeleniny vložíme zpátky kolínka, přilijeme trochu vývaru a pekáč pečeme 90 minut. Během pečení maso otáčíme a podléváme.
Když je maso měkké, vytáhneme je, vykostíme a uložíme do tepla. Omáčku zcedíme a dáme na sporák vařit. Přidáme do ní zbylé bylinky a česnek a vaříme ji, dokud nezhoustne. Pak do ní vložíme maso, které necháme prohřát.
Maso servírujeme se zeleninou, přelité omáčkou.