Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým smetanovým špenátem:
4 ks jehněčího kolínka
| 2 ks středně velké mrkve
| 1 ks středně velkého řapíkatého celeru
| 2 ks středně velké petržele (kořen)
| 4 palice česneku
| 10 ks cibule nejlépe šalotka
| 0,2 l olivového oleje
| 300 g prorostlé slaniny
| 500 g drcených rajčat
| 0,7 l červeného vína
| čerstvé bylinky (bobkový list, tymián, rozmarýn)
| sůl, bílý mletý pepř, aromat knorr
| 600 g listového špenátu
| 1 střední cibule
| 0,2 l šlehačky
| 100 g másla
Postup přípravy receptu Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým smetanovým špenátem:
Slaninu pokrájenou na nudličky orestujeme na olivovém oleji spolu s bylinkami, přidáme očištěnou zeleninu krájenou na plátky a restujeme dotmava. Na základu opečeme osolená a opepřená jehněčí kolínka a podlijeme polovinou dávky červeného vína.
Takto připravé maso přendáme do hlubšího pekáčku a obložíme podélně překrojenými palicemi česneku i se slupkou a stejně pak i šalotkami. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme do tuku, přilejeme druhou dávku vína zavaříme a štávu propasírujeme přes hustý cedník. Maso i šťávu uchováme v teple.
Mražený špenát necháme pozvolna rozmrazit, použijeme-li čerstvý lehce ho zblanšírujeme v horké mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme na velmi jemno, orestujeme ji na másle, pridáme vymačkaný špenát a necháme podusit až se odpaří tekutina, poté přilijeme šlehačku a necháme zhoustnout. Osolíme a dochutíme aromatem.
Hotový špenát klademe do středu talíře, na něj položíme kolínko tak aby kostička směřovala vzhůru a kolem nalijeme omáčku.
Doporučenou přílohou můžou být celerovo-smetanové brambory nebo bramborovo-pórková kaše.
Fotky receptu Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým smetanovým špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!