Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým smetanovým špenátem

fotka Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým smetanovým špenátem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým smetanovým špenátem:

4 ks jehněčího kolínka  | 2 ks středně velké mrkve  | 1 ks středně velkého řapíkatého celeru  | 2 ks středně velké petržele (kořen)  | 4 palice česneku  | 10 ks cibule nejlépe šalotka  | 0,2 l olivového oleje  | 300 g prorostlé slaniny  | 500 g drcených rajčat  | 0,7 l červeného vína  |  čerstvé bylinky (bobkový list, tymián, rozmarýn)  |  sůl, bílý mletý pepř, aromat knorr  | 600 g listového špenátu  | 1 střední cibule  | 0,2 l šlehačky  | 100 g másla

Postup přípravy receptu Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým smetanovým špenátem:

Slaninu pokrájenou na nudličky orestujeme na olivovém oleji spolu s bylinkami, přidáme očištěnou zeleninu krájenou na plátky a restujeme dotmava. Na základu opečeme osolená a opepřená jehněčí kolínka a podlijeme polovinou dávky červeného vína.
Takto připravé maso přendáme do hlubšího pekáčku a obložíme podélně překrojenými palicemi česneku i se slupkou a stejně pak i šalotkami. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme do tuku, přilejeme druhou dávku vína zavaříme a štávu propasírujeme přes hustý cedník. Maso i šťávu uchováme v teple.
Mražený špenát necháme pozvolna rozmrazit, použijeme-li čerstvý lehce ho zblanšírujeme v horké mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme na velmi jemno, orestujeme ji na másle, pridáme vymačkaný špenát a necháme podusit až se odpaří tekutina, poté přilijeme šlehačku a necháme zhoustnout. Osolíme a dochutíme aromatem.
Hotový špenát klademe do středu talíře, na něj položíme kolínko tak aby kostička směřovala vzhůru a kolem nalijeme omáčku.
Doporučenou přílohou můžou být celerovo-smetanové brambory nebo bramborovo-pórková kaše.


Fotky receptu Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým smetanovým špenátem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí kolínko po burgundsku s listovým
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !