Postup přípravy receptu Jehněčí kotletky v pomerančové marinádě:
V míse smícháme pomerančovou šťávu a kůru, olivový olej, rozmarýn, drcený česnek a dobře promícháme. Kotletky omyjeme, osušíme a jemně naklepeme. Tučné okraje několikrát nařízneme a kotletky vložíme do marinády tak, aby vyčnívala jen kost. Poté kotletky uložíme do lednice zhruba na jednu až šest hodin. Na pánvi rozehřejeme olivový olej na střední stupeň, kotletky vyndáme z marinády, lehce osolíme a opékáme asi 3 minuty z každé strany. Při opékání můžeme lžící postupně opatrně přidávat zbylou marinádu. Kotletky okamžitě podáváme. Vhodnou přílohou je vařená brokolice, dušený špenát, vařené fazolky, grilovaná rajčata nebo jen vařené brambory a studená zeleninová obloha.