Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety (kleftiko):
Šťávu z jednoho citronu smícháme s pepřem, solí a usekanými bylinkami. Touto marinádou pak potřeme kotletky z obou stran a necháme marinovat v chladu asi 4 hodiny. Poté maso vyjmeme z marinády, osušíme je zlehka kuchyňským ubrouskem a krátce zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Opečené kotletky přendáme do mělké zapékací mísy nebo do pekáčku, přidáme kolečka cibule, bobkový list, zbytek citronové marinády a přilijeme bílé víno. Mouku smícháme se 3-4 lžícemi vlažné vody a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na plát. Okraje zapékací mísy navlhčíme, mísu překryjeme plátem těsta. Okraje pevně přitiskneme k míse a dáme do trouby péct. Pečeme při 180 stupních Celsia minimálně hodinu. Poté odstraníme krustu a podáváme přímo v zapékací míse.