Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kotlety na bylinkách:
400 g očištěného jehněčího hřbetu
| sůl
| marináda:
| 3 citrony
| bazalka, estragon, šalvěj, rozmarýn, česnek, olej
Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety na bylinkách:
Maso naporcujeme na kotletky a kost očištěnou necháme čouhat (pěkně při servírování vypadá), osolíme a připravíme si marinádu. Bylinky a očištěný česnek usekáme, přidáme citr. šťávu a zašleháme do oleje. Maso v marinádě necháme odpočinout (1 - 2 dny, ale vydrží celý týden) a zprudka opečeme na pánvi. Stačí necelá 1 minuta z obou stran. Jíst samozřejmě teplé, jinak maso rychle tuhne. Příloha: kapustičky s anglickou slaninou a jarní cibulkou. Anglickou slaninu orestujeme. Kapustičky si předem spaříme. Ke slanině přidáme cibulku a rovněž orestujeme a přidáme kapustičky, osolíme a opepříme.
Fotky receptu Jehněčí kotlety na bylinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!