Použité suroviny receptu Jehněčí kotlety po srbsku:
600 g jehněčích kotlet
| 1 větší cibule
| 3 rajčata
| 3 zelené papriky
| 50 g sádla
| 4 lžíce oleje
| worchesterská omáčka
| 50 g rajčatového protlaku
| hladká mouka
| mletý pepř , sůl
Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety po srbsku:
Z kotlet odkrojíme kosti, každou kotletu na okraji na několika místech nakrojíme (asi 1 cm), naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a pomoučíme. Na rozpuštěném másle je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Na oleji zpěníme na plátky pokrájenou cibuli, pokrájená omytá rajčata a na proužky nakrájenou papriku. Přidáme rajčatový protlat, podlijeme malým množstvím vody, přichutíme několika kapkami worchesterské omáčky a přisolíme. Do takto připravené směsi vložíme znovu opečené kotlety a dusíme pod pokličkou doměkka. Podáváme horké (u jehněčího je to důležité!) a opečenými brambory nebo s rýží.
Fotky receptu Jehněčí kotlety po srbsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!