Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kotlety po zahradnicku s máslovým bramborem:
4 jehněčí kotlety
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 hlávkový salát
| majonéza, citron, sůl, zelená petrželka
| příloha:
| 1 kg brambor
| 60 g másla
| sůl
Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety po zahradnicku s máslovým bramborem:
Očištěná žebírka opečeme po obou stranách na oleji, jemně osolíme a složíme na mísu. Obložíme hlávkovým salátem smíchaným s majonézou, kterou jsme zředili šťávou z citronu a dvěma lžícemi vody, dílky citronu a zelenou petrželkou. Podáváme s máslovými brambory.
Příloha: Omyté a oloupané brambory rozkrájíme po délce na polovinu, větší na čtvrtiny, urovnáme je vedle sebe do kastrolu, osolíme a potřeme máslem. Přikryjeme poklicí a zvolna pečeme do světležluta. Potom je lehce zmáčkneme a poklademe plátky čerstvého másla, které se do brambor vsákne.
Fotky receptu Jehněčí kotlety po zahradnicku s máslovým bramborem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!