Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety s chřestem :
1. Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením.
2. V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme.
3. Vyndáme ho a uchováme v teple.
4. Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit.
5. Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme.
6. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.
7. Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu.
8. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.