Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety se směsí bylinek:
Kotlety omyjeme osušíme a odblaníme. V misce prošleháme olivový olej, česnek, kůru z dobře omytého nebo bio citrónu a nasekanou majoránku a saturejku. Kotlety opepříme, obalíme v misce připravenou marinádou a necháme v chladu odpočinout, minimálně půl hodiny, nejlépe do druhého dne. Ostatní bylinky a listy salátu omyjeme a osušíme. Větší listy salátu natrháme na menší kousky, bylinky usekáme. Lžící vykrajujeme kousky sýra, který obalíme v bylinkách. Rozpálíme grilovací pánev, potřeme ji trochou oleje a zprudka opečeme maso z obou stran, po každé straně 4–5 minut. Kotlety osolíme, přendáme na nahřáté talíře. Podáváme s listy salátu, bylinkovým sýrem a zakapané citronovou šťávou.
Místo lučiny použijte klidně výraznější čerstvé měkké sýry, např. kozí, ovčí, nebo zkuste i ostřejší brynzu.