Postup přípravy receptu Jehněčí kotlety se žampióny:
Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím očistíme žampióny, nožičky odřízneme a odložíme. Cibulky okrájíme najemno i s natí a orestujeme na másle. Šunku a nožičky žampionů nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibulkám, opečeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Osolíme, opeříme.
Kotlety poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného oleje. Opékáme dozlatova. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a orestujeme. Zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Šťávu scedíme, vložíme kotlety a ještě 10 minut dusíme. Nakonec zjemníme máslem. Žampiónům seřízneme vršky kloboučků a nalníme je vaječnou směsí. Přiklopíme seříznutými vršky a vložíme do hrnce. Podlijeme trochou vody s rozmíchanou vegetou a dusíme na mírném ohni 10 minut.
Omáčku podáváme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.