Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kousky se špenátem:
600 g jehněčího masa (plecko)
| 450 g listového špenátu (mraženého)
| 5 cibulí
| 5 stroužků česneku
| 1 kousek zázvoru
| 1 lžíce rozpuštěného másla
| 6 hřebíčků
| kardamom, bobkový list
| mletý kmín, paprika, kurkuma
| chilli, exotické koření
| 200 ml smetany
| sůl
Postup přípravy receptu Jehněčí kousky se špenátem:
Maso nakrájíme na malé kousky (asi 1,5 cm). Špenát necháme roztát, vymačkáme a rozložíme na talíř. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zázvor oloupeme a dle možností nasekáme nadrobno. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme máslo a osmahneme v něm dozlatova cibuli. Přidáme kousky masa, hřebíček, kardamom a bobkový list a 5 minut společně opečeme. Nakonec přidáme česnek a ostatní koření a za neustálého míchání společně opečeme. Teplotu snížíme a vše asi 30 minut zakryté dusíme. Pak přidáme špenát, dochutíme solí a dalších 10 minut vaříme. Jako poslední vmícháme smetanu a už nezakryté jen 5 minutek dohotovíme.
Fotky receptu Jehněčí kousky se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!