Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí (kůzlečí) kotlety v jogurtové marinádě:
4 - 6 kotlet
| 1 smetanový bílý jogurt
| 3 stroužky česneku
| 1 lžička feferonové pasty nebo rajského protlaku
| sůl, pepř, sladká paprika
| 1 lžička medu
| 50 ml bílého vína
| 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Jehněčí (kůzlečí) kotlety v jogurtové marinádě:
Ze všech přísad kromě masa uděláme marinádu:
Ušleháme olej s vínem, medem a jogurtem, přidáme koření a rozmačkaný česnek, feferonovou pastu (kdo nemá rád ostrá jídla, tak ji vynechá) a dále šleháme až marináda vypadá jako růžová pěna. Kotlety očistíme od blanek, nařízneme na okrajích aby se nekroutily, jemně naklepeme, obalíme v marinádě a naskládáme na plech. Zbytkem marinády polijeme povrch kotlet. Dáme pod gril a grilujeme cca po 8 min. po každé straně.
Fotky receptu Jehněčí (kůzlečí) kotlety v jogurtové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!