Vložil: | Gabrielkas |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kýta na dijonské hořčici :
1,5 kg jehněčího masa
| dijonská hořčice na potírání
| 6-8 stroužků česneku
| špetka soli a čerstvého rozmarýnu
| 80 g margarínu
| 0,5 l vody
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta na dijonské hořčici :
Maso opláchneme, osolíme, přidáme tuk, podlejeme vodou a dáme do rozehřáté trouby. Průběžně přeléváme šťávou. Po hodině maso obrátíme a další hodinu občas přeléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby podléváme teplou vodou. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalejeme trochou teplé vody a povaříme. Šťávu přecedíme, dosolíme a zjemníme máslem. Ke konci pečení přidáme do šťávy rozmarýn a jehněčí kýtu jemně potřeme dijonskou hořčicí.
Fotky receptu Jehněčí kýta na dijonské hořčici :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!