4 porce jehněčí kýta
| dle potřeby: olivový olej na opečení
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: červené víno na podlití
| nálev:
| 50 až 100 g oliv
| 50 ml panenského oleje
| 100 ml červeného vinného octa
| 100-200 ml červeného vína
| 1 bobkový list
| dle chuti: rozmarýn, pepř a libeček
| 1 pórek očištěný a nakrájený nadrobno
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta na olivách:
Nálev smícháme - nesolíme. Maso vložíme do nálevu a necháme přikryté alespň 12 hod. odležet, nejlépe celý den. Maso vyjmeme z nálevu, osušíme a opečeme v pekáči zprudka ze všech stran na olivovém oleji tak, aby se zavřelo a zůstalo šťavnaté. Maso zalijeme nálevem, nyní osolíme. Pečeme asi 1,5 hod. za občasného obracení a polévání červeným vínem a šťávou. Po upečení maso pokapeme panenským olivovým olejem.
Fotky receptu Jehněčí kýta na olivách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!