Použité suroviny receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu:
1,5 kg jehněčí kýta
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 lžíce olivového oleje
| 8 stroužků česneku
| 3 snítky rozmarýnu
| 600 g malých brambor
| 1 červená paprika
| 150 g zelených fazolek
| 4 rajčata
| 4 artyčoky
| 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu:
Jehněčí kýtu opláchneme, osušíme a vetřeme sůl a pepř. Troubu předehřejeme na 150 °C. Do pekáče nalijeme olej a na něj položíme kýtu. Nasekáme česnek a rozmarýn. Maso zalijeme 200 ml vody. Kýtu pečeme 2 1/2 hodiny a čas od času podléváme připravenou šťávou. Brambory omyjeme a oloupeme, papriku, fazole a rajčata opláchneme, očistíme a nadrobno nakrájíme. Artyčoky necháme okapat. Fazole spaříme asi 5 minut ve slané vodě, prudce ochladíme a slijeme. Brambory přidáme ke kýtě 50 minut před koncem pečení a zeleninu o 25 minut později. Vše dopékáme společně. Kýtu vyjmeme z pekáče a nakrájíme na plátky. Šťávu z pečeně ještě osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Pak už můžeme maso, zeleninu i šťávu podávat na stůl.
Fotky receptu Jehněčí kýta na rozmarýnu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!