Vložil: | Veroka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami :
1700 g jehněčí kýty
| 1 hlava česneku
| několik snítek tymiánu
| 1 citrón
| 500 ml bílého vína
| 4 lžíce olivového oleje
| sůl
| mletý pepř
| 2 mrkve
| 200 ml rajského protlaku
Postup přípravy receptu Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami :
Citrón dobře omyjeme, nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Oloupeme dva stroužky česneku a nakrájíme je najemno. Otrháme tymián a vše smícháme s bílým vínem a olivovým olejem. Jehněčí maso osušíme papírovou utěrkou a do takto přichystané marinády ho naložíme minimálně přes noc a necháme v chladu uležet.
Marinované maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a společně se zbylou marinádou a zbylými snítkami tymiánu vložíme do vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi půl hodiny. Zbylé stroužky česneku oloupeme, necháme celé a společně s rajčatovým protlakem a nakrájenou mrkví přidáme k masu. Zmírníme teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopečeme. Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem. Podáváme s vařenými bramborami.
Fotky receptu Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!