Postup přípravy receptu Jehněčí kýta s rajčaty :
Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a po celém obvodu do ní uděláme malé zářezy, do kterých vložíme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku. Maso vložíme do pekáče, celé ho potřeme olivovým olejem, osolíme, podlijeme trochou vody a v troubě vyhřáté na 220 °C pečeme přibližně 50 minut. Během pečení maso potíráme výpekem, případné podléváme horkou vodou.
Těstoviny krátce povaříme v osolené vodě, důkladné je propláchneme, necháme odkapat a přidáme k masu v pekáči. Vše podlijeme vývarem, přidáme sterilovaná rajčata smíchaná s nasekaným oreganem a vše společné pečeme dalších 20 - 30 minut. Během pečení těstoviny občas promícháme, aby se rovnoměrně uvařily. Upečené maso nakrájíme na porce a podáváme s těstovinami a rajčaty.