Postup přípravy receptu Jehněčí kýta s rýžovou náplní:
Játra očistíme, uvaříme doměkka a pokrájíme na menší kousky. Mrkev očistíme a uvaříme. Rozinky propláchneme horkou vodou a necháme dobře okapat.
Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme kousky jater, osolíme a opepříme. Lehce vmícháme uvařenou rýži, pokrájenou mrkev, rozinky, usekanou petrželku, rozklepneme dvě vejce a dobře promícháme.
Kýtu důkladně očistíme, opláchneme a ostrým nožem do ní vyřízneme kapsu. Naplníme ji připravenou nádivkou, důkladně uzavřeme jehlou a maso nasolíme.
Troubu předehřejeme na 200°C.
V pekáčku rozehřejeme máslo a kýtu ze všech stran rychle opečeme. Pak ji vložíme do předehřáté trouby, přiklopíme a dopečeme do měkka.
Během pečení podléváme podle potřeby vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
Jehněčí kýta s rýžovou náplní servírujeme s opečeným bramborem.