MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

fotka Jehněčí kýta v bylinkové krustě
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jehněčí kýta v bylinkové krustě:

2 jehněčí kýty, každá okolo 1,5 kg  | 20-25 ml olivového oleje na potření masa  | 1½ lžičky soli  | 1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře  | 1 středně velká palička česneku  | 60 ml extra panenského olivového oleje na česnekovou pastu  | 60 ml citronové šťávy  | 1 lžíce sušeného oregana  | 10 g nasekaných čerstvých lístků petrželky  | 10 g hladké mouky  | 80 ml brandy  | 380 ml kuřecího vývaru  | 2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy receptu Jehněčí kýta v bylinkové krustě:

Jehněčí kýty nechte nejprve hodinu odpočívat při pokojové teplotě. Troubu předehřejte na 160°C. Z jehněčího odstraňte všechny tučné části a maso potřete olivovým olejem, posypte solí a pepřem. V těžkém pekáči položte na mřížku a pečte. (Můžete průběžně podlévat, případně překrýt alobalem.)

Mezitím potřete neoloupanou palici česneku několika kapkami oleje. Volně zabalte do pečicího papíru a pečte, dokud nebude česnek velmi měkký; trvá to zhruba hodinu. Nechte vychladnout. Odřízněte vršek paličky, česnek vymačkejte do mísy a zadní stranou vidličky ho utřete na pastu. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, oregano, petrželku, osolte a opepřete a důkladně rozmíchejte.

Až se bude jehněčí péct zhruba hodinu a čtvrt, zakružte pekáčem a promíchejte výpečky. Za další půlhodinu pokryjte maso česnekovou pastou a pečte minimálně ještě hodinu. Vyndejte z trouby a nechte dvacet minut odpočívat, poté jehněčí vyndejte na prkénko a z pekáče odstraňte mastnotu.

Pekáč zahřívejte na sporáku; vsypte moukou, přilijte brandy a dřevěnou vařečkou míchejte, dokud se obsah nezredukuje na polovinu. Přilijte vývar a míchejte, aby se vše spojilo. Přidejte rozmarýn, osolte, opepřete a do vzniklé omáčky vraťte nakrájené jehněčí. Podávejte s bramborami salsa verde.


Fotky receptu Jehněčí kýta v bylinkové krustě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí kýta v bylinkové krustě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !