Postup přípravy receptu Jehněčí maso s lilkem:
Jehněčí kýtu očistíme od šlach a blan, opláchneme a nakrájíme na čtyři stejné kusy. Maso opečeme ze všech stran dohněda na oleji. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme vývar a na mírném ohni pod pokličkou vaříme asi 60 minut. Přidáme bobkový list a pepř a vaříme ještě asi 20 minut. Pak osolíme a maso dovaříme. Lilky omyjeme a podélně nakrájíme na plátky asi 0,8 cm silné, osolíme a necháme stát asi 40 minut, aby pustily šťávu, nakonec v cedníku propláchneme a osušíme.(Někdy stačí k odstranění hořkosti lilek pouze zprudka osmažit.)
Plátky lilku osmažíme po obou stranách dozlatova.
Na mělký talíř položíme do kříže čtyři plátky lilku, na střed položíme kus uvařeného masa, polijeme ho 4 lžícemi vývaru, poté plátky lilku přes maso přehneme a přichytíme párátkem s kolečkem rajčete. Na závěr porce přelijeme 3 lžícemi vývaru, ozdobíme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.