Postup přípravy receptu Jehněčí maso s ratatouille:
Troubu předehřejeme na 250°C. Jehněčí maso omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a ovineme snítkou rozmarýnu a estragonu. Potřeme 2 lžícemi oleje a pečeme v troubě asi 20 minut.
Papriky, lilek a cuketu očistíme a omyjeme, z paprik, vyřízneme semeník a vše nahrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a zesklovatíme na zbytku oleje.
Na zesklovatělou cibuli přidáme zeleninu, krátce ji osmahneme a přidáme rajčata i s nálevem. Přikryté dusíme asi 20 minut. Osolíme a opepříme.
Maso nakrájíme na plátky a na talířích obložíme dušenou zeleninou a ozdobíme zbylými bylinkami. Podáváme například s pečenými bramborami.
Fotky receptu Jehněčí maso s ratatouille:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!