Postup přípravy receptu Jehněčí maso se zeleninou po řecku:
1. Maso dáme do misky. Suroviny na přípravu marinády smícháme. Marinádou přelijeme maso, obrátíme ho, přikryjeme potravinářskou folií a dáme na 8 hod. nebo raději přes noc do chladničky. Pak maso vyjmeme, osušíme papírovými utěrkami a odložíme. Marinádu uchováme.
2. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej. Přidáme maso a opékáme je 5 min. dozlatova. Vmícháme papriku, rajčata, lilek, cuketu a šalotky, sůl a pepř. Připravíme velký kus alobalu, naneseme na něj směs s jehněčím masem, posypeme polovinou máty a polovinou pažitky a okraje alobalu zdvihneme. Do pánve nalijeme vývar a povaříme ho do zhoustnutí. Případné usazeniny ze dna uvolňujeme vařečkou. Vývar nalijeme na maso. Alobal dobře uzavřeme, balíček vložíme do pařáčku nad vroucí vodu a pokrm vaříme v páře 30 min.
3. V rendlíku přivedeme k varu marinádu, vmícháme do ní zbývající mátu a pažitku a necháme vychladnout. Směs s jehněčím masem přeneseme do mísy. Do marinády vmícháme jogurt a marinádu nalijeme na jehněčí maso. Ozdobíme snítkami rozmarýny a podáváme.
Marináda:
4 lžičky řeckého červeného vína nebo sladké sherry
1 nadrobno nakrájená šalotka
1 nakrájený stroužek česneku
1 lžička olivového oleje
sůl a pepř
(maso při marinování několikrát obrátit)