500 g jehněčího masa
| 1 velká cibule
| 1 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce sušeného oregána
| 1 lžička mleté skořice
| 800 g konzervovaných loupaných rajčat
| 1 kostka zeleninového bujónu
| 1 lilek
| 1 velká brambora
| 500 g zakysané smetany nebo jogurtu
| 2 vejce
| 100 g tvrdého sýra
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí musaka:
Jehněčí maso umeleme. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Na pánvi osmažíme doměkka jemně nakrájenou cibuli, přidáme pomleté maso a opečeme dozlatova. Masovou směs poprášíme oregánem a skořicí, přidáme rajčata, 400 ml vody a bujónovou kostku. Vše osolíme, okořeníme, promícháme a přivedeme k varu. Potom přidáme nakrájený lilek a bramboru. Zmírníme plamen a zakryté dusíme asi dvacet minut. Smetanu či jogurt smícháme s vejci a částí sýra. Masovou směsí naplníme zapékací mísu, přelijeme ochucenou smetanou a posypeme zbytkem sýra. Dáme do předehřáté trouby a pečeme až povrch zpevní a zezlátne.
Fotky receptu Jehněčí musaka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!