Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí na česneku a mátě:
4 steaky z jehněčí kýty
| pita, pokrájená rajčata a zelené lístky (polníček, listový špenát...) k podávání
| Na marinádu:
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 stroužky česneku, jemně nasekané
| 1 lžíce balzamikového octa
| 20 g čerstvé máty (pouze lístky), jemně nasekané
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Jehněčí na česneku a mátě:
1. Olej důkladně prošlehejte s octem a nasekanými mátovými listy, přidejte česnek a dochuťte solí a pepřem. Část marinády vlijte do misky (ne do kovové!), vložte steaky a přelijte zbývající marinádou. Přikryjte a marinujte nejméně deset minut, lépe však hodinu.
2. Vyjměte steaky a položte je na rozehřátý gril; z každé strany grilujte tři až čtyři minuty. Podávejte s chlebem pita, rajčaty a případně se zelenými lístky. Výtečnou přílohou je také tzatziki.
V troubě Pokud se rozhodnete jehněčí steaky grilovat v troubě, počítejte se čtyřmi až pěti minutami na každou stranu masa.
Fotky receptu Jehněčí na česneku a mátě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!