Postup přípravy receptu Jehněčí na grilu:
Oloupaný česnek, mátu a koriandr posekáme. Připravíme si marinádu: smícháme česnek, mátu, koriandr, kmín, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Na větší kostky nakrájené maso vložíme do marinády, přikryjeme pergamenovým papírem a za občasného promíchání necháme odpočinout v chladu 24 hodin. Druhý den okapané maso napíchneme na kovové jehly střídavě s kousky červené a žluté papriky, které jsme předtím zbavili jader a nakrájeli na větší kostky. Jehněčí dáme péci do trouby pod gril, po deseti minutách otočíme a opékáme z druhé strany. Jehněčí na roštu podáváme s kus kusem (krupice z obilí vařená na páře) smíchaným s rozinkami, které jsme dříve nechali nabobtnat ve vodě, a konzervovanou cizrnou. Můžeme doplnit též pikantní omáčkou harissa, zředěnou olivovým olejem nebo čerstvým rajčatovým protlakem.