800 g jehněčí nebo kůzlečí kýty
| 250 g másla
| 1 cibule
| 2 sardelky nebo 1 sardelová pasta
| 1/4 l 33% smetany
| 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Jehněčí na sardeli:
150 g másla utřeme se sardelkami nebo sardelovou pastou. Do pekáče nakrájíme na plátky zbytek másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na dno vložíme křížem špejle a na ně položíme maso masitou částí dolů. Podlijeme trochou vody a pečeme 20 minut ve vlastní šťávě. Poté maso obrátíme a dopečeme za častého potírání sardelovým máslem dočervena. Upečené maso vyjmeme a uchováme v teple. Vypečenou šťávu zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou. Omáčku převaříme, maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Jako přílohu použijeme vídeňský nebo karlovarský knedlík.
Fotky receptu Jehněčí na sardeli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!