Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí pečeně na rozmarýnu:
900 g jehněčí maso vhodné na pečení
| dle potřeby: olivový olej a máslo
| dle chuti: rozmarýn, pepř, česnek, sůl a případně solamyl
Postup přípravy receptu Jehněčí pečeně na rozmarýnu:
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje. Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla (případně snítku čerstvého rozmarýnu), podlijeme a upečeme doměkka.
Kdo chce mít intenzívnější česnekovou chuť, může maso potřít drceným česnekem ještě během pečení. Šťávu lze zahustiti troškou máčeného solamylu.
Ideální přílohou jsou vařené brambory a dušená zelenina, třeba směs hrášek, mrkev a kukuřice.
Fotky receptu Jehněčí pečeně na rozmarýnu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!