Postup přípravy receptu Jehněčí pečeně se zeleninou:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na silnější měsíčky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na centimetrové plátky, jako brambory. Zapékací mísu vymažeme tukem, vyložíme bramborami, rajčaty a cibulí, posypeme tymiánem a oregánem, osolíme a opepříme.
Do masa ze všech stran vetřeme sůl a pepř, česnek oloupeme a nakrájíme ho na nudličky. Nožem několikrát uděláme do masa kapsičku, do které dáme nudličky česneku. Troubu rozpálíme na 180 °C. Citrón důkladně omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Chilli papričku rozdrtíme najemno. Citrónovou kůru, šťávu a chilli smícháme se 2 lžícemi olivového oleje a kýtu touto směsí potřeme.
Pak maso dáme do zapékací mísy na připravenou a okořeněnou zeleninu a pečeme v troubě asi 70 - 80 minut.
Strouhanku smícháme se sýrem a zbytkem oleje a směs rozdělíme na maso. Takto přikraté maso dopečeme ještě asi 15 minut, dokud nebude kůrka zlatá až hnědá. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme se společně upečenými bramborami a rajčaty.