Vložil: | Arya |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí pečeně v bylinkovém kabátku:
1,5 kg jehněčí pečeně
| 1/8 l čirého masového vývaru
| 150 g zakysané smetany
| 50 g ztuženého tuku
| 1/2 lžíce hořčice
| 2lžičky škrobové moučky
| 2 stroužky drceného česneku
| 2 lžičky lžičky tymiánu
| 1 lžička lžička oregána
| 1 lžička drceného rozmarýnu
| 1 lžička bazalky
| 1 lžička šalvěje
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Jehněčí pečeně v bylinkovém kabátku:
Jehněčí pečeni omyjeme, osušíme v kuchyňském papíru a řezem ostrým nožem podél hřbetu do hloubky asi 1,5 cm oddělíme maso od kosti. Potom lehce vyškvaříme okrájený tuk, rozehřejeme polovinu tuku a přidáme rozdrcený česnek, sůl a byliny. Touto pastou potřeme důkladně vrchní stranu jehněčího hřbetu. Zbylý tuk dáme do pekáčku, do kterého položíme maso a pečeme ve střední poloze trouby při 225°C asi 50 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed ještě růžové. Kdo má maso raději více propečené, peče o 10 minut déle. Během pečení podléváme po částech masovým vývarem. Jakmile je maso upečené, vyjmeme je a necháme přikryté odležet. Výpečky povaříme s trochou vody a zahustíme zakysanou smetanou, do které jsme dohladka vmíchali bramborový škrob. Uvedeme do varu a omáčku ještě dobře dochutíme. Jako příloha se hodí mladé fazolky a gratinované (zapékané) brambory.
Fotky receptu Jehněčí pečeně v bylinkovém kabátku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!