Postup přípravy receptu Zelné závitky:
Ze zelí vyřízneme košťál a hlávku pak povaříme 5 6 minut v osolené vodě. 8 listů oddělíme, osušíme a žebra naplocho seřízneme. Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na tuku, přidáme utřený česnek, očištěné a nakrájené žampiony a krátce podusíme.
Mleté maso smícháme s podušenými žampiony, vymačkanou žemlí, přidáme hořčici, vejce, ochutíme kořením a důkladně promícháme.
Směs rozdělíme na jednotlivé zelné listy a svineme je do závitků. Každý závitek obalíme plátkem anglické slaniny. Závitky vložíme do pekáčku, zalijeme vodou a 30 minut dusíme v troubě při 180 °C ve vlastní šťávě.
Hotové závitky vyndáme, výpek dolijeme do objemu půl litru studenou vodou a vmícháme obsah sáčku MAGGI Šťáva k pečenému masu. Omáčku za občasného míchání přivedeme do varu a krátce provaříme.