Postup přípravy receptu Jehněčí pečínka s jablky:
Oloupeme jablka a nakrájíme na půl centimetru silné plátky. Cibuli nakrájíme na tenké kroužky. V pekáči, který potom budeme moci vložit do trouby, rozehřejeme olej. Na něm ze všech stran opečeme maso. Vyjmeme ho a vložíme plátky jablek. Dusíme do změknutí, pak vyjmeme a dáme stranou. Opečeme cibuli, položíme na ni bobkový list a pak samotnou pečeni. Zalijeme vínem, posolíme, přiklopíme pokličkou a při 180 stupních Celsia pečeme hodinu až hodinu a čtvrt. V polovině pečení obrátíme. Vložíme jablka a pečeme další čtvrthodinu. Pak pečeni přendáme do nahřáté mísy a zakryjeme na deset minut alobalem. Jablka vrátíme na dalších 10 minut do trouby. Maso obložíme na míse jablky a servírujeme. Chuť pečeně vynikne vedle obyčejných vařených brambor. Jehněčí pečínku můžeme připravit i na orientální způsob, když místo jablek použijeme čerstvé fíky. Jako příloha se hodí kuskus se skořicí, rozinkami a oříšky.