500 g jehněčího masa
| 1,5 l vody
| sůl
| polévková zelenina
| 5 ks cibulek s naťí
| 40 g rýže
| 1 ks žloutku
| 1 kelímek bílého jogurtu
| 1 lžíce sekaných bylinek
| tuk
Postup přípravy receptu Jehněčí polévka:
Jehněčí maso opereme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do studené osolené vody. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a spolu s nakrájenou cibulkou (i s natí) osmahneme na tuku. Přidáme rýži, necháme ji zesklovatět. Vše vložíme do polévky, když je maso skoro měkké a dovaříme do měkka.
V hrnku rozšleháme jogurt se žloutkem. Polévku stáhneme z ohně a jogurt opatrně za stálého míchání vlijeme do polévky.
Polévku podáváme na předehřátých talířích posypanou nadrobno rozsekanými zelenými bylinkami.
Fotky receptu Jehněčí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!