Použité suroviny receptu Jehněčí řízky v zeleninové omáčce:
600 g jehněčí kýty
| 4 lžíce oliv. oleje
| sůl a pepř
| olej na smažení
| omáčka sladká paprika
| 200 g rajčat
| 1 kapie
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce hl. mouky
| 4 str. česneku
| 2 cibule
Postup přípravy receptu Jehněčí řízky v zeleninové omáčce:
Cibuli nakrájíme najemno. Česnek utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kapii nakrájíme na nudličky.
Jehněčí kýtu rozkrájíme na 4 řízky a naklepeme. Lehce osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji plátky zprudka opečeme z obou stran. Nakonec maso odložíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
Na pánev přidáme máslo a cibuli. Osmahneme, zaprášíme moukou a vmícháme mletou papriku. Zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rajčata, česnek a kapii, opepříme a dusíme na mírném plameni doměkka.
Těsně před koncem smažení přidáme hrášek a vaříme bez pokličky. Vložíme maso, necháme prohřát.
Fotky receptu Jehněčí řízky v zeleninové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!