Postup přípravy receptu Jehněčí roláda s bylinkami:
Připravíme si plát masa, který naklepeme, a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme pevně zavineme a zpevníme kuchyňským provázkem. Na rozpáleném tuku opečeme po všech stranách do zlatova roládu, přiklopíme poklicí a necháme ještě asi 15 minut podusit. Vyjmeme vložíme do pekáčku, podlijeme šťávou po opékání, 3 lžícemi oleje a trochou rozpuštěného bujónu. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. Střídku bílého chleby (veky) nakrájíme na malé kostičky, důkladně promícháme s vejci, šlehačkou, solí, pepřem a strouhaný muškát. Oříškem. Vmícháme jemně usekanou petrželku, pažitku a kopr. Podle potřeby zpevníme strouhankou tak, aby se nám směs dobře tvarovala. Upečenou roládu vyjmeme z pekáčku necháme odpočinout, odstraníme provázek a obalíme připravenou směsí. Vložíme zpět do pekáčku a pečeme ještě 25 minut při 200 °C za občasného podlévání vlastní šťávou. Vyjmeme z pekáčku, naporcujeme a podáváme např. s růžičkovou kapustou a mrkví, kterou jsme uvařili v osolené vodě a pokapali rozpuštěným máslem nebo rostlinným tukem.