Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.10. 2025
Dnes má svátek Eliška
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí roláda s bylinkami

fotka Jehněčí roláda s bylinkami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jehněčí roláda s bylinkami:

1 kg vykoštěné jehněčí kýty  | dle chuti: sůl a mletý pepř  | 3-4 stroužky česneku  | 40 g tuku na opečení  | 3 lžíce oleje  | dle potřeby: trochu rozpuštěného bujónu na podlití  | dle potřeby: kuchyňský provázek  | Bylinkový obal:  | 200 g bílého chleba  | 2 vejce  | 3 lžíce šlehačky  | dle chuti: sůl, mletý pepř a špetka strouhaného muškátového oříšku  | dle potřeby: strouhanka na zpevnění  | dle chuti: sekaná petrželka, pažitka a kopr

Postup přípravy receptu Jehněčí roláda s bylinkami:


Připravíme si plát masa, který naklepeme, a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme pevně zavineme a zpevníme kuchyňským provázkem. Na rozpáleném tuku opečeme po všech stranách do zlatova roládu, přiklopíme poklicí a necháme ještě asi 15 minut podusit. Vyjmeme vložíme do pekáčku, podlijeme šťávou po opékání, 3 lžícemi oleje a trochou rozpuštěného bujónu. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut. Střídku bílého chleby (veky) nakrájíme na malé kostičky, důkladně promícháme s vejci, šlehačkou, solí, pepřem a strouhaný muškát. Oříškem. Vmícháme jemně usekanou petrželku, pažitku a kopr. Podle potřeby zpevníme strouhankou tak, aby se nám směs dobře tvarovala. Upečenou roládu vyjmeme z pekáčku necháme odpočinout, odstraníme provázek a obalíme připravenou směsí. Vložíme zpět do pekáčku a pečeme ještě 25 minut při 200 °C za občasného podlévání vlastní šťávou. Vyjmeme z pekáčku, naporcujeme a podáváme např. s růžičkovou kapustou a mrkví, kterou jsme uvařili v osolené vodě a pokapali rozpuštěným máslem nebo rostlinným tukem.



Fotky receptu Jehněčí roláda s bylinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí roláda s bylinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !