Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí roláda se špenátovou náplní

fotka Jehněčí roláda se špenátovou náplní
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jehněčí roláda se špenátovou náplní:

dle chuti: bílý pepř a sůl  | 3-4 lžic olej  | 300 g mražený špenát  |  30 g máslo  | dle chuti: vegeta  | 2 stroužky česnek  | 1 dl smetana ke šlehání  | 500 g vykoštěné jehněčí hrudí  |  2 ks cibule

Postup přípravy receptu Jehněčí roláda se špenátovou náplní:

Necháme si rozmrazit špenát a mezitím oloupeme česnek a cibuli, které následně najmeno nasekáme. Cibuli s česnekem osmahneme na rozpáleném tuku dorůžova. Smícháme se špenátem, osolíme a opepříme. Můžeme přidat vegetu podle chuti.

Vykoštěné a odblaněné hrudí potřeme pepřem a solí. 2/3 špenátové směsi vložíme na maso, které pak zavineme jako roládu a převážeme provázkem. Roládu pečeme na pekáči s olejem v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečení trvá zhruba hodinu a půl. Při pečení musíme maso podlévat vodou a šťávou, která se z masa vysmažila.

Když je maso upečené, vyjmeme roládu z trouby, odstraníme nit a asi 10 minut necháme vychladnout. Procedíme omáčku, která se nám v pekáči vytvořila, smícháme ji se zbylým špenátem a smetanou. Vzniklou směs dochutíme dle potřeby solí, nebo vegetou a ještě několik minut samostatně povaříme.

Maso podáváme na horkých talířích (můžeme je nechat ohřát ve chladnoucí troubě) s vařenými brambory politými onou skvělou omáčkou.



Fotky receptu Jehněčí roláda se špenátovou náplní:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí roláda se špenátovou náplní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !