Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou:
800 g jehněčí kýty nebo plece,
| 2 lžíce oleje,
| 1 lžička soli,
| 1/2 lžičky pepře,
| 2 lžíce plnotučné hořčice,
| 1/4 lžičky kari,
| 1/4 l masového vývaru,
| 1/4 l bílého vína,
| 1 cibule,
| 1 stroužek česneku,
| svazek zeleniny do polévky,
| 1/4 l zakysané smetany,
| 1 lžíce Solamylu
Postup přípravy receptu Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou:
Rolku opečte dozlatova na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi. Přidejte koření, vývar a víno a přikryté duste při nízké teplotě. Občas obraťte.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte, omyjte a nakrájejte na drobno. Po hodině přidejte do šťávy.
Hotovu pečeni položte na teplé místo, šťávu přeceďte a propasírujte. Pak ji přiveďte do varu.
Solamyl rozkvedlejte v zakysané smetaně a přimíchejte do šťávy. Nechte přejít varem a omáčku dochuťte.
Uvolněte nitě, kterými je pečeně převázána a maso nakrájejte na plátky. Podávejte na nahřátých talířích.
Fotky receptu Jehněčí rolka se smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!