2 kg jehněčí kýty
| 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
| 1 baklažán na kolečka
| 500 g brambor oloupaných a nakrájených plátky
| 1 cibule na kolečka
| 5 rajčat na kolečka
| 100 ml vína
| 1 lžíce čerstvě nasekaného oregána
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí s baklažánem:
Do masa nařízneme kapsy a do nich vložíme kousky česneku. Podle chuti osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 1 1/2 - 2 hodiny. Mezitím dáme nakrájený baklažán do cedníku, osolíme a necháme 30 minut odkapat. Asi 1 hodinu před koncem pečení sundáme tuk z pánve, přidáme odkapaný baklažán, rajčata, brambory a cibuli. Přilijeme víno, osolíme a opepříme a posypeme oregánem.
Pekáč vrátíme do trouby a během pečení zeleninu několikrát obrátíme, aby byla stejně propečená.
Hotové maso nakrájíme a šťávu, která z něj vytekla přidáme zpátky k zelenině a dobře promícháme. Plátky masa přendáme na talíř a podáváme se zeleninou a omáčkou.
Fotky receptu Jehněčí s baklažánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!