Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí s citronovou rýží:
750 g jehněčího masa
| 3 dl zeleninového vývaru
| 1 větší cibule
| 60 g sušených meruněk
| 60 g rozinek nebo sušených brusinek
| 30 g opražených piniových semínek
| šťáva z 1 citronu
| olej
| 1 stroužek česneku
| 1 lžička mleté skořice
| mletý pepř
| sůl
| hrst nasekané zelené petrželky
| Rýže:
| 250 g dlouhozrnné rýže (nebo basmati)
| 3 dl zeleninového vývaru
| 1 cibule
| 30 g másla
| šťáva z 1 citronu, 2 bobkové listy, kousek celé skořice, 1 lžička mletého kmínu
| mletý pepř, sůl
Postup přípravy receptu Jehněčí s citronovou rýží:
Jehněčí maso nakrájíme na kostičky, osolíme je, opepříme a nasucho opečeme z obou stran na teflonové pánvi. Vyjmeme je a odložíme stranou. Do rozehřátého pekáčku s trochou oleje vložíme nasekanou cibuli a smažíme 5 minut. Přidáme nasekaný česnek, rozinky a skořici, přilijeme vývar a jakmile se začne vařit, vložíme maso zpět. Přidáme citronovou šťávu a nadrobno nakrájené meruňky, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a za občasného promíchání dusíme 60-90 minut doměkka. Před podáváním přidáme piniová semínka a vše posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s citronovou rýží.
Rýže: V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, bobkové listy, skořici a kmín a mícháme asi 5 minut, až cibule zesklovatí. Vsypeme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou 15-20 minut, až rýže absorbuje všechnu tekutinu a je měkká. Na závěr vyjmeme skořici, vmícháme citronovou šťávu a rýži dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Jehněčí s citronovou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!