Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 16.04. 2025
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí s citronovou rýží

fotka Jehněčí s citronovou rýží
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Jehněčí s citronovou rýží:

750 g jehněčího masa  | 3 dl zeleninového vývaru  | 1 větší cibule  | 60 g sušených meruněk  | 60 g rozinek nebo sušených brusinek  | 30 g opražených piniových semínek  |  šťáva z 1 citronu  |  olej  | 1 stroužek česneku  | 1 lžička mleté skořice  |  mletý pepř  |  sůl  | hrst nasekané zelené petrželky  | Rýže:  | 250 g dlouhozrnné rýže (nebo basmati)  | 3 dl zeleninového vývaru  | 1 cibule  | 30 g másla  |  šťáva z 1 citronu, 2 bobkové listy, kousek celé skořice, 1 lžička mletého kmínu  |  mletý pepř, sůl

Postup přípravy receptu Jehněčí s citronovou rýží:

Jehněčí maso nakrájíme na kostičky, osolíme je, opepříme a nasucho opečeme z obou stran na teflonové pánvi. Vyjmeme je a odložíme stranou. Do rozehřátého pekáčku s trochou oleje vložíme nasekanou cibuli a smažíme 5 minut. Přidáme nasekaný česnek, rozinky a skořici, přilijeme vývar a jakmile se začne vařit, vložíme maso zpět. Přidáme citronovou šťávu a nadrobno nakrájené meruňky, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a za občasného promíchání dusíme 60-90 minut doměkka. Před podáváním přidáme piniová semínka a vše posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s citronovou rýží.
Rýže: V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, bobkové listy, skořici a kmín a mícháme asi 5 minut, až cibule zesklovatí. Vsypeme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou 15-20 minut, až rýže absorbuje všechnu tekutinu a je měkká. Na závěr vyjmeme skořici, vmícháme citronovou šťávu a rýži dochutíme solí a pepřem.


Fotky receptu Jehněčí s citronovou rýží:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí s citronovou rýží
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka