Vložil: | Lenuska11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí s kuskusem:
1 balíček předvařený kuskus
| 1 lžička citronová šťáva
| 2 stroužky česnek
| 2 snítky čerstvý tymián
| 2 lžíce rozinky
| 4 porce jehněčí bok
| 3 lžíce olivový olej
| 1 lžíce piniové oříšky
| 1 špetka sůl
| 1 špetka mletý černý pepř
| 2 lístky máta
Postup přípravy receptu Jehněčí s kuskusem:
Příprava marinády: Do větší hluboké mísy nalijeme dvě lžíce olivového oleje, posypeme sekaným tymiánem, pokapeme citronovou šťávou a přidáme posekaný česnek. Marinádu opepříme, důkladně promícháme a naložíme do ní maso. Mísu přikryjeme alobalem. Do misky s vlahou vodou namočíme rozinky, aby nabobtnaly.
Do hrnce s vodou namočíme kuskus a vmícháme do něj zlehka zbylý olej. Hrnec přikryjeme pokličkou a krupici vaříme na velmi mírném ohni asi 5 minut. Občas kuskus zamícháme, aby se krupice neslepila.
Na teflonovou pánev dáme osmahnout dobře okapané maso. Opékáme 3 - 4 minuty a v půlce opékání plátky obrátíme. Maso musí být uvnitř růžové a na povrchu upečené dozlatova. Nakonec maso osolíme a do trouby dáme nahřát talíře.
Před podáváním prudce opražíme na pánvi s masem piniové oříšky. Rozinky necháme okapat a vmícháme je do kuskusu. Marinádu scedíme a nalijeme ji na kuskus. Vše opatrně promícháme a prohřejeme.
Kuskus dáme na talíře, položíme na něj jehněčí maso, posypeme piniovými oříšky a posekanými listy máty. Podáváme okamžitě.
Fotky receptu Jehněčí s kuskusem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!