Postup přípravy receptu Jehněčí s lilkem:
Jehněčí kýtu nakrájíme na kostky asi 3x3 cm. V hrnci, nejlépe se silnějším dnem maso zprudka osmahneme na oleji a přisypeme na půlkolečka nakrájenou cibuli, česnek a celer nasekáme na plátky a znova 4 minuty orestujeme. Poté přidáme na kostky nakrájený lilek a rajčata, podlijeme polovinou vývaru a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Občas promícháme, aby se nám omáčka nepřichytla ke dnu, eventuelně ještě podlijeme. Když začíná být maso měkké, přidáme nasekaný rozmarýn, špetku majoránky, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme pokrájené fazolky, podlijeme druhou polovinou vývaru a necháme ještě 15 minut dusit, až je maso pěkně měkké. Z rajčat a lilku vznikne úžasná hustá omáčka.