Použité suroviny receptu Jehněčí s meruňkovou nádivkou:
500 g jehněčího (třeba vykostěná přední čtvrtka, nebo jakýkoliv plát masa na pečení)
| 1 stroužek česneku
| Na nádivku:
| 100 g sušených meruněk
| 50 g pistácií
| 50 g strouhanky
| 1 vejce
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí s meruňkovou nádivkou:
Přísady na nádivku smícháme. Maso potřeme rozetřeným česnekem, nanesem nádivku a maso svineme. Upevníme nití nebo špejlí. Pečeme asi 30 min na vymaštěném pekáči, nebo v remosce. V mikrovlnce: zakryté asi 6 min., pak maso obrátíme, dalších asi 5 min. Doděláme bez pokličky, přikryté papírovým ubrouskem asi 3 min.
Fotky receptu Jehněčí s meruňkovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!