Použité suroviny receptu Jehněčí s olivami v pomalém hrnci:
1 kg jehněčího masa
| palice česneku
| 240 g černých oliv bez nálevu
| 2 cibule
| 2 lžíce kaparů
| 2 lžičky kmínu mletého
| 1 lžička koriandru mletého
| 750 ml červeného vína
| 2,5 cm zázvoru čerstvého
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Jehněčí s olivami v pomalém hrnci:
Na dno pomalého hrnce dejte cibuli, na ni stroužky česneku, lehce osolené a opepřené maso, posypte kořením a nastrouhaným zázvorem.
Do hrnce přidejte olivy a kapary a vse polijte vínem.
Vařte zakryté na LOW 8-12 hodin nebo na HIGH asi polovinu této doby. Lépe je ale vařit na nižší stupeń a delší dobu, jídlo je potom chutnější.
Fotky receptu Jehněčí s olivami v pomalém hrnci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!