Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí šašlik:
600 g jehněčí kýty
| 200 g cibule
| 100 g másla
| 250 g baklažánu
| podle potřeby: pórek, rajčata, kyselá okurka, citron
| podle chuti: ostrý kečup, pepř, ocet, sůl, petrželka
Postup přípravy receptu Jehněčí šašlik:
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, přisypeme kousek jemně nasekané cibulky s kytkou petrželky, vše zakapeme octem a promačkáme. Přikryjeme a necháme marinovat v chladu asi 3 hodiny. Pak napícháme na špízek kousky masa střídavě s kolečky cibule a baklažánu. Zvolna opékáme na grilu nebo na pánvi asi 20 minut. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem, obložíme krájenou zeleninou, citronem a doplníme kečupem a pečivem.
Fotky receptu Jehněčí šašlik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!