Postup přípravy receptu Jehněčí se žampióny:
Jehněčí maso zbavíme kostí a naplocho rozřízneme, abychom získali plát masa. Žampióny (nebo jiné houby) očistíme, podusíme na části másla, pak přidáme mouku, šťávu z poloviny citrónu, sůl, muškátový květ a smetanu. Necháme zhoustnout za stálého míchání na kaši, kterou po mírném vychladnutí potřeme maso. Maso stočíme do rolády a převážeme nití. Nejdřív roládu opečeme na druhé části másla, poté ji podlijeme vývarem z masoxu a pečeme v troubě doměkka. Když je maso měkké, vyndáme je, necháme šťávu vysmahnout a zaprášíme ji moukou, kterou necháme trochu osmahnout. Přidáme trochu vývaru a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme víno s rozšlehanými žloutky a vše odstavíme z plamene. Maso rozdělíme na porce a podáváme na předehřátých talířích polité omáčkou. Podáváme s makaróny.